BEN GRANFELT

Ben Edward Granfelt (s. 16. kesäkuuta 1963) on suomalainen kitaristi ja säveltäjä. Hänet tunnetaan muun muassa yhtyeistä Los Bastardos Finlandeses, Guitar Slingers, Leningrad Cowboys, Wishbone Ash, Gringos Locos, ja omasta kokoonpanostaan Ben Granfelt Band.

Granfelt aloitti soittamisen 11-vuotiaana kellaribändeissä kotiseudullaan Kauniaisissa. Kouluaikoinaan hän myös tutustui Tipe Johnsoniin, josta tuli myöhemmin tärkeä bändikaveri Gringos Locosissa ja myöhemmin Leningrad Cowboys'issa. Granfelt on arvostettu melodisen ja bluesahtavan rockin taitaja.

Musiikillisiksi vaikuttajikseen Granfelt nimeää: Jimi Hendrix, Jeff Beck, Robin Trower, Eric Clapton, Gary Moore, Pat Travers ja Pat Thrall.

Granfeltin suosikkikitaramalli on aina ollut Fender Stratocaster. Hänen tavaramerkkejään on käyttää Stratocasterin tallamikrofonina humbucker-tyylistä kaksikelaista mikrofonia. Musiikkitoiminnan lisäksi Granfelt toimii kitaravahvistimien maahantuojana.

Vaikuttanut kokoonpanoissa:

  • Los Bastardos Finlandeses
  • Ben Granfelt Band
  • Wishbone Ash
  • Guitar Slingers
  • Leningrad Cowboys
  • Gringos Locos

Diskografia

Los Bastardos Finlandeses

  • Saved By Rock'n'Roll – 2011 100% Record Company

Ben Granfelt (Band)

  • The Truth – 1994 Megamania
  • Radio Friendly – 1996 Megamania
  • LIVE – 1997 Megamania
  • E.G.O – 1999 Megamania
  • All I Want To Be – 2001 Megamania
  • The Past Experience – 2004 Megamania
  • Live Experience – 2006 Bonnier/Amigo
  • Sum of Memories – 2006 Bonnier/Amigo
  • Notes From The Road – 2007 Bonnier/Amigo
  • Kaleidoscope – 2009 Windseekers
  • Melodic Relief – 2012 Sprucefield

Gringos Locos

  • Gringos Locos – 1987 Mercury
  • Punch Drunk – 1989 Atlantic
  • Raw Deal – 1991 Fazer

Filmografia

  • Leningrad Cowboys Meet Moses (1994) film directed by Aki Kaurismäki.
  • Total Balalaika Show (1994) documentary directed by Aki Kaurismäki.

 
 

©2018 Erikoistuote Syvänen - MMD Networks Oy